Zpět 3 fotografie
Vizualizace interiéru projektu Aalto Cibulka společnosti YIT

Projekt Aalto Cibulka od YIT hlásí zahájení výstavby

Společnost YIT vybrala pro svůj rezidenční projekt v pražských Košířích Aalto Cibulka generálního dodavatele stavby. Stala se jím společnost STEP, která s YIT spolupracovala již na bytových komplexech Koivu Zličín či Green Motol. Developer tak po demoličních pracích v areálu zahájil samotnou výstavbu, přičemž dokončení celého projektu s 250 nízkoenergetickými byty plánuje na konec roku 2019.

Publikováno: 19.12.2017
Rubrika:
Autor: (red)

„Stavební společnost Step jsme si vybrali zejména díky jejím bohatým zkušenostem a velmi dobré předchozí spolupráci na projektech Hájek, Green Motol a Koivu Zličín, se kterou jsme byli velice spokojeni. Úspěšně jsme tak zahájili výstavbu Aalto Cibulka a těší nás, že již nyní máme více než polovinu bytů prodaných. Nabídku bydlení v této atraktivní rezidenční lokalitě navíc do budoucna plánujeme rozšířit, a to díky revitalizaci původní industriální budovy poblíž novostavby,“ uvádí Dana Bartoňová, obchodní ředitelka společnosti YIT Stavo.

Od letošního června probíhaly v areálu demoliční práce a v současné době dochází k nutným pozemním úpravám a budování základů objektu. Dokončení základové desky je plánované na červen 2018 a následovat bude výstavba železobetonových nosných konstrukcí hrubé stavby.

Na vlně finského bydlení 

Rezidenční projekt Aalto Cibulka vznikne na ploše bývalého brownfieldu v Praze 5 nedaleko parku Košíře-Motol a přírodní památky Vidoule. Dům ve tvaru vlnovky, na kterou odkazuje i jeho název – aalto je finským pojmenováním pro vlnu – zahrnuje 250 nízkoenergetických bytů ve finském stylu v dispozicích 1+kk až 5+kk o velikostech 29 m2 až 156 m2 s prostornými terasami či balkony. Jižní strana budovy je orientovaná do zalesněné oblasti přírodního parku a vybrané byty směřující na sever budou disponovat celoprosklenými balkony podle finského vzoru, které mohou sloužit jako zimní zahrady. V nejvyšších patrech se budou nacházet penthousy se samostatným odděleným vstupem, zatímco na přízemní jednotky budou navazovat předzahrádky.

 

S respektem k přírodě

Venkovnímu prostranství budou dominovat finská jezírka a okrasná vodní plocha. Společně s keři a stromy lemujícími pěšiny tak vytvoří příjemné prostředí vhodné k relaxaci a odpočinku. Vzhledem k tomu, že se areál nachází nedaleko přírodní památky Vidoule, koncipuje jej YIT jako uzavřený s naprostým vyloučením automobilové dopravy. Ta bude svedena výhradně do podzemních garáží. Lokalita poskytuje široké občanské vyžití a disponuje dobrou dostupností. V docházkové vzdálenosti se nachází základní škola a autobusová zastávka. Cesta do centra Smíchova s obchody a službami či do nákupní zóny na Zličíně zabere necelou čtvrthodinu času.